Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Regata Grada Poreča za klasu optimist 1.6, u organizaciji JK "Horizont", održati će se od petka 19. do nedjelje 21. svibnja. Ovim putem pozivamo sve jedriličarske klubove, optimiste i ostale ljubitelje jedrenja da nam se pridruže tog vikenda u Uvali Peškera i zajedre skupa s nama. 

Regata Grada Poreča je također kriterijska i odlučujuća za formiranje reprezentacije Hrvatske. Očekujemo velik odaziv i nastup svih klubova iz Hrvatske, te dolazak velikog broja jedriličara iz Italije, Slovenije, Austrije, Srbije, Mađarske, Danske, Poljske. Tijekom tri dana održavanja regate, slika koja će biti vidljiva, sa svih pozicija sjevernog dijela grada Poreča, u prijepodnevnim satima, je kako flota od stotinjak jedrilica napušta uvalu Peškera i kreće ka regatnom polju. 

U planu je održati tri plova po danu, naravno ako vremenski uvijeti budu povoljni. Posljednji dan regate, biti će proglašenje pobjednika i podjela nagrada.

Prijave za natjecatelje moraju se dostaviti do 12.5.2017., te osobno potvrditi u uredu regatnog odbora najkasnije do 18.5.2017. Start prvog jedrenja predviđen je za petak 19.5.2017. u 11 sati. Na dnu stranice nalaze se potrebni dokumenti, oglas regate i prijavnica, u kojima su navedene sve informacije o regati.

Sponzori