Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Europa cup Slovenija 2017

Ovog vikenda naši takmičari jedrili su na jednoj od najvećih i najjačih regata za klasu Laser radial i Laser 4.7.

Riječ je o regati Europa Cup koja se broji za Europsku ligu te je ujedino i posljednja kriterijska regata sezone 2016-2017 za Hrvatsku.
Nastupilo je ukupno 265 takmičara iz cijele Europe, a JK Horizont Predstavljali su Mare Milić u klasi  Laser 4.7, te Matej Rapić u klasi Laser Radial.

U konkurenciji od 134 takmičara u klasi Laser 4.7 Mare je zauzela odlično 3. mjesto u konkurenciji djevojaka, te ukupno 21. mjesto, a u poretku Hrvata bila je 2. Najbolji prolazak kroz cilj bio je u prvome plovu kad je kroz cilj prošla kao 3. Koliko je konkurencija bila jaka svjedoči i činjenica da je Marin prosjek ulazaka u cilj 10. mjesto, no svejedno to je bilo dovoljno tek za ukupno 21.
Mare je ovom regatom zaključila odličnu takmičarsku sezonu u Hrvatskoj u kojoj se na svakoj regati vračala u Poreč s peharima, te je u odličnoj formi pred Europsko Prvenstvo koje se za mjesec dana održava u Španjolskome gradu Murcia.

Matej Rapić, koji je također do sada imao odličnu sezonu, nije imao dobar nastup u Sloveniji. U četiri plova zaradio je dvije diskvalifikacije zbog prekoračenja startne linije, te je u konkurenciji od 114. takmičara zauzeo ukupno 94. mjesto. Znamo da Matej može puno bolje od ovog rezultata. On je također član reprezentacije Hrvatske te ga u 9. mjesecu očekuje nastup na Europskom prvenstvu.

 

Sponzori