Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

JK Horizont Poreč i HAJK Dobro more potpisali ugovor u suradnji

Jedriličarski klub „Horizont“ iz Poreča sklopio je ugovor o suradnji s HAJK „Dobro more“ iz Zagreba, čime je napravljen jedan veliki korak u unaprjeđenju suradnje ova dva kluba, koja za zajednički cilj imaju promovirati i poticati jedrenje kao sport.

Promicanje jedriličarskog sporta, razvitak i rad na vrhunskom jedriličarstvu, organiziranje sustavnih treninga za članove, te organizacija raznih sportskih priredbi i poticanje sudjelovanja i uključivanja zajednice u ovaj sport samo su neke od odrednica na kojima ova dva kluba predano rade. Upravo je zato i odlučeno da, kroz međusobnu suradnju, „Dobro more“ i „Horizont“ svojim članovima ponude novu razinu sadržaja kroz koje će dodatno zavoljeti jedrenje.
Suradnja klubova na relaciji Poreč – Zagreb najviše će doprinijeti najmlađima, kojima će klubovi organizirati zajedničke treninge i usavršavanja. Zagrepčani će tako na ljetne pripreme dolaziti u Poreč, gdje će trenirati i družiti se s porečkim Horizontovcima, a istovremeno provoditi ljetni odmor upravo u našem gradu. Uz to, planirana su i cjelogodišnja jedrenja, kako u Poreču, tako i na zagrebačkom Jarunu, nakon kojih će najmlađi jedriličari skupiti vrijedna iskustva, ali i ostvarivati još bolje rezultate. Kako bi suradnja između ova dva kluba bila još bolja, u planu su i zajednička jedrenja za odrasle u Poreču, ali i po cijelom Jadranu.
Klubovi kao što je „Dobro more“ uvelike će pomoći, svojim entuzijazmom, ali i infrastrukturom i velikim članstvom, da porečki „Horizont“ u svom akvatoriju počne okupljati najbolja imena jedrenja u Hrvatskoj i time svojim članovima omogući još kvalitetniji pristup ovome sportu, a događanja poput raznih natjecanja i regate krstaša u Poreč će odsad, između ostalih, i van standardne sezone dovoditi zaljubljenike u jedrenje te im omogućiti da uživaju u prekrasnom porečkom akvatoriju.
Sklapanje ugovora samo je mali korak u ovoj suradnji, koja će u budućnosti zasigurno spojiti i ojačati klubove pojedinačno, ali i dokazati da se zajedničkom suradnjom puno lakše dolazi do vrhunskih rezultata, bogatih iskustava i najljepših uspomena.

 

 

Sponzori