Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Matej Rapić - reprezentativac Hrvatske!

Prelijepe vijesti stižu ovih dana u naš klub!

Prošloga je tjedan na adresu jednog mladog, nadarenog člana Jedriličarskog kluba Horizont Poreč, stiglo veliko priznanje za njegov dosadašnji trud, zalaganje, odricanje i marljivo treniranje, koje su ga i dovele u krug jednog od najboljih jedriličara Hrvatske u svojoj klasi. Naime, Matej Rapić, trenutno najbolji jedriličar porečkog kluba, pozvan je u sastav reprezentacije Hrvatske u klasi laser 4.7 koja će od 25. srpnja do 1. kolovoza ove godine nastupiti na Europskom prvenstvu u Norveškoj. Priznanje je to ne samo mladom Mateju već i svim članovima JK Horizont Poreč, njegovim klupskim kolegama, treneru Luki Krivičiću i klupskom rukovodstvu s obzirom da su Rapićevi dosadašnji rezultati djelomično i plod kvalitetnog klupskog rada.

Uspjeh Rapića tim je veći kada se uzme u obzir da je do reprezentativnog statusa stigao već u svojoj prvoj sezoni natjecanja u klasi laser 4.7. Tijekom dosadašnjeg dijela sezone Matej je odjedrio četiri hrvatske kriterijske regate, dvije u Puli, te po jednu u Opatiji i Splitu, te tri regate Europskog kupa koje se također boduju za službenu kriterijsku ljestvicu Hrvatskog jedriličarskog saveza, na Hvaru, u Kopru i na talijanskom jezeru Garda. Najbolje plasmane na domaćim regatama Rapić je ostvario u Opatiji, te na regati Sveti Nikola u Puli, a od regata Europskog kupa na Hvaru. Na ljestvici HJS-a za klasu laser 4.7 Matej je trenutno šesti, odnosno najbolji istarski jedriličar. Valja istaći i da je Rapić jedan od mlađih jedriličara u klasi laser 4.7 u kojoj će se nastaviti natjecati i sljedeće dvije godine kroz koje ima prostora ostvariti značajan napredak. Inače Rapić je trenutni prvak Istarske Županije u svojoj klasi i nominiran je za perspektivnog sportaša Grada Poreča.

Na EP u Norveškoj se očekuje nastup oko 140 djevojaka i 260 mladića iz 24 europske zemlje, ali i gosti iz Sjedinjenih Američkih Država i Singapura koji će nastupiti van konkurencije. Hrvatsku će na prvenstvu predstavljati devet mladića i dvije djevojke.

 

Sponzori