Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Peškera ugostila stotinjak jedriličara na Otvorenom prvenstvu Grada Poreča

Proteklog je vikenda, 25. i 26. srpnja, u organizaciji Jedriličarskog kluba Horizont Poreč, održana regata „Otvoreno prvenstvo Grada Poreča“, natjecanje koje je i ove godine okupilo mnogobrojne mlade jedriličare i entuzijaste iz čak pet zemalja – Hrvatske, Slovenije, Srbije, Malte i Italije iz preko dvadeset klubova, među kojima i Lega Navale, klub talijanske ratne mornarice.
Porečka uvala Peškera tako kroz vikend bila ispunjena jedrilicama koje su se natjecale u tri kategorije – optimist, laser 4.7 i laser radial, a vrlo promjenjivo vrijeme nije obeshrabrilo mlade jedriličare da pokažu svoja znanja i uživaju u natjecanju i druženju. Između devedesetak sudionika, nekoliko je mladih jedriličara porečkog Jedriličarskog kluba „Horizont“ po prvi put jedrilo na regati, na kojoj su se vrlo dobro snašli, dokazujući da s radom, trudom i organizacijom ovakvih regata mladim Porečanima i u vlastitom gradu možemo omogućiti natjecanje i napredak u ovome sportu.
U klasi Laser 4.7 prvo mjesto osvojila je Nora Glišić iz pulskog JK Vega, dok je prvo mjesto u klasi Laser Radial osvojio Cedric Krajinović, također član JK Vega. U najbrojnijoj klasi Optimist, prvo mjesto osvojio je Filippo Costa iz talijanskog CDV Muggia. Čestitamo svim jedriličarima te se zahvaljujemo svim sudionicima, sponzorima i volonterima na sudjelovanju i pomoći oko organizacije regate i veselimo se ponovnom okupljanju na prvenstvu iduće godine u našem gradu.

Sponzori