Dobrodošli u školu jedrenja TINJAN - ŽMINJ u terminu 21-27.08.2023

Jeste li spremni za uzbudljive avanture na moru? Škola jedrenja TINJAN-ŽMINJ nudi izvanredan program za djecu od 7 do 14 godina, koji će ih upoznati s čarima jedrenja i omogućiti im da steknu vještine koje će im trajati cijeli život.

JK Horizont Poreč u suradnji s Općinama Tinjan i Žminj ove godine je dogovorio specijalnu suradnju kako bi omogućio da djeca  s područja Tinjana i Žminja imaju svoj termin škole jedrenja.

Organiziran prijevoz! Općine Žminj i Tinjan organiziraju besplatan prijevoz za svu prijavljenu djecu s željom da sesvakom djetetu pruži prilika da sudjeluje, bez obzira na udaljenost. Stoga, prijevoz je osiguran s područja Općine Žminj i Tinjan do naše škole jedrenja. U našoj školi pružamo mogućnost jedrenja u različitim klasama brodova. Djeca će imati priliku istražiti različite vrste brodova kao što su katamarani, optimisti, laseri i daske za surfanje te jedrilice za jednu ili više osoba. Svaka od ovih klasa nudi jedinstveno iskustvo jedrenja i razvija različite vještine i
sposobnosti. 

Naš tim stručnih i iskusnih trenera jedrenja posvećen je pružanju kvalitetne obuke i zabave vašem djetetu. Nudimo prilagođeni program koji je posebno osmišljen za domaće polaznike, s naglaskom na učenje, sigurnost i uživanje u lokalnoj morskoj kulturi.

Naš program obuhvaća sljedeće ključne elemente:
1. Osnove jedrenja: Djeca će naučiti osnovne tehnike jedrenja, uključujući upravljanje jedrima, upravljanje kormilom i osnovne manevre na vodi. Kroz praktičnu obuku na našim sigurnim i prilagođenim jedrilicama, djeca će brzo steći samopouzdanje u upravljanju plovilom.
2. Sigurnost na prvom mjestu: Sigurnost je naša najveća briga u školi. Djeca će biti opremljena odgovarajućom sigurnosnom opremom, a naši instruktori će paziti na njih tijekom cijelog treninga.
3. Upoznavanje s pomorskom kulturom: Kroz naš tečaj, djeca će dobiti uvid u bogatu pomorsku tradiciju i kulturu . Upoznat će se s pomorskim izrazima, poviješću jedrenja i važnosti očuvanja mora. Također će imati priliku istražiti obalu i otkriti lokalne znamenitosti.
4. Uzbudljive aktivnosti: Naša škola organizira razne zabavne i edukativne aktivnosti povezane s jedrenjem. Djeca će imati priliku sudjelovati u mini-regatama, vodenim igrama i društvenim događanjima.
5. Timski rad i druženje: Samo jedrenje u klasi Optimist je pojedinačni sport ali je također i sport koji potiče timski rad i suradnju. Djeca će imati priliku raditi zajedno s drugim polaznicima te razvijati prijateljstva i uspostavljati snažne veze kroz zajedničke aktivnosti na vodi.

Program: 

8:00-9:00 - sakupljanje i prijevoz djece do JK Horizont Poreč
9:00-10:00  - učenje teoretskog dijela jedrenja
10:00-10:30 - odmor i marenda
10:30-11:00 - upoznavanje i priprema barke
11:00-13:00 - provođenje osvojenog teoretskog gradiva na moru
13:00-15:00 - škola mornarskih vještina
15:00-16:00 - povratak i prijevoz kući

 

Oprema: bilježnica i pernica, ručnik, obavezno kapa (po mogućnosti i rezervna), 2 para kupaćih gaća ili kostima, dvije majice od lycre (može i pamučna), krema za zaštitu od sunca, hrana (marenda) i voda (bočica vode)

Cijena:

Ljetna škola jedrenja:  50 eura po polazniku plačaju roditelji (prijevoz i ostatak sufinanciraju Općina Tinjan i Žminj)

Upišite se danas!

prijave na: https://forms.gle/i5zmLESCuCjWuMsD6

Ne propustite ovu priliku! Upišite svoje dijete omogućite mu nezaboravno iskustvo jedrenja. Za više informacija ili prijavu kontaktirajte nas na:

Telefon: 095-7181-033 (trener Matej)
E-pošta: jk.horizont@gmail.com


Molimo da prilikom uplate koristite sljedeće podatke:
- IBAN: HR8123800061110008215 IKB
- naziv i adresa primatelja: JK HORIZONT–POREČ, Nikola Tesle 16, 52440 Poreč
- uplatitelj: ime i prezime roditelja
- svrha uplate:  ime i prezime djeteta - škola jedrenja 2023 - Tinjan-Žminj
- poziv na broj: 2023 - OIB roditelja


Važne informacije:
- broj mjesta za svaki tečaj je ograničen, po svakom terminu moguće je primiti do 20 djece
- mjesto održavanja škole jedrenja: Poreč, uvala Peškera, ispred Jedriličarskog kluba „Horizont - Poreč" te u prostorijama kluba
- preduvjet: dijete polaznik škole jedrenja mora biti samostalni plivač

 

Izjave nekih roditelja nakon škole jedrenja:

Nataša Baldaš: "Moj sin Patrik je uspješno završio tečaj jedrenja. Već nekoliko komada mijenja i pokušava razne sportove i kaže da se sada konačno pronašao u jedrenju.
Vidim ga zadovoljnijim i sretnijim sa puno više entuzijazma. Čim je završio tečaj odmah me zamolio da ga upišem u klub i da nastavi s tim sportom.
Moram reći jednu jako važnu stvar. Treneri i ostala ekipa u klubu su odlični. Mikele, Ana, treneri Jovica i Zdravko su osobe u koje jednostavno imaš povjerenja i koji znaju s dijecom.
Jako sam zadovoljna i žao mi je što nismo i ranije otkrili jedrenje.
Svakome bi preporučila da dovede svoje dijete u školu jedrenja i da otkrije u dijetetu ono što sam ja u mojem."

Suvada Rondic: "Moja Asja me već dugo gnjavi da dođemo do jedriličarskog kluba. Iako ima već 14 godina, nikad nije kasno za se priključiti ovom predivnom sportu.
U početku je bila malo sumnjičava, kao lagano prestrašena, ali to je vjerujem svakom djetetu...dok ne proba. A onda, oduševljenje. Voli slobodu, brzinu, samostalnost. To joj pruža jedrenje. O trenerima sve najbolje. Kompetentni, iskuskni, sa sigurnošću ostavljam svoje dijete u njihovim rukama. I ono što je najvažnije, Asja vjeruje trenerima.
Pohvale."

g-din Pupavac: "Otac sam Velimira i dolazimo iz Beča. Pokušali smo razne sportove i zabave za nas koji ljetujemo u Poreču ali sve je to brzo dosadilo.
Dok nismo otkrili Horizont. Mali se odmah "zaljepio" i nakon 7 dana jedrenja već sanjari o tome da polaže ispit za trenera :-)
Na godinu se ponovo vračamo u Poreč i nastavljamo jedriti cijelo ljeto. Prepočio bi svima da dođu do kluba i da se informiraju o jedrenju za dijecu i za odrasle.
Naime i odrasli mogu jedriti svakodnevno..."

Jaša Crnković: "Mi smo obitelj koja živi u SAD-u (New York - Albany). Već godina dolazimo na odmor u Poreč. Moj sin Marko ima 14 godina.
Još lani je otkrio jedrenje i to u Horizontu Poreč. Prezadovoljan je. Pošto je dosta fizički jak, ubrzo je prešao u veću klasu / jedrilicu - klasa laser.
Redovito svaki dan ide na trenige i uživa u slobodi i brzini koju mu pruža ovaj sport. Veseli se svakom dolasku u Poreč u jedriličarski klub jer tamo ponovo susreće prijatelje od prošle godine.
Preporučam svima, domaćim ljudima i turistima da se uključe u ovaj sport. Čestitke trenerima da odličnom odgoju dijece i usmjerenju u zdravi život."

 

 

Sponzori