Škola jedrenja za djecu od 7-12 godina za 2023. godinu

Jedriličarski klub „Horizont-Poreč“ već godinama organizira tečajeve škole jedrenja za mlade u ljetnom periodu.

Ljetna škola jedrenja sastavljena je od tri tečaja: početni, napredni te škola mornarskih vještina.  Djeca svladavaju osnove samostalnog jedrenja kroz igru, zabavu, ali i ozbiljan, organiziran i stručan rad. Pod budnim okom trenera djeca imaju sve uvjete da se kroz jedriličarski sport izraze i postanu pravi sportaši. 

Cilj je škole jedrenja pobuditi kod djece interes za bavljenje ovim predivnim sportom, stvaranje radnih navika te razvijanje samostalnosti i samopouzdanja. Kroz čitavo trajanje tečaja škole jedrenja djeca usvajaju teorijska i praktična znanja koja mogu koristiti u jedriličarskom sportu, ali i u svakodnevnom životu.

Tijekom ljeta 2023. škola jedrenja počinje s radom 26.06.2023. i traje do 18.08.2023. 
 

Ovogodišnji termini škole jedrenja:  

1. Termin    26.06.-07.07. 
2. Termin    10.07.-21.07.
3. Termin    24.07.-04.08.  
4. Termin    07.08.-18.08.
 

Organizacija dana tijekom trajanja škole jedrenja

Program: 

8:30-9:00 - sakupljanje
9:00-10:00  - učenje teoretskog dijela jedrenja
10:00-10:30 - odmor i marenda
10:30-11:00 - upoznavanje i priprema barke
11:00-13:00 - provođenje osvojenog teoretskog gradiva na moru
13:00-15:00 - škola mornarskih vještina

U početnom tečaju djeca usvajaju osnove vještine jedrenja, učenja uzlova (čvorova), osnove jedriličarske terminologije, uvod u bazičnu meteorologiju, pravila ponašanja na moru te najvažnije poticanje na bavljenje tjelesnom aktivnošću i zdravim načinom života. 


U naprednom tečaju djeca počinju učiti o svijetu regatnog jedrenja. Tako da u naprednom tečaju djeca uče samostalno savladavati zadane ciljeve, osnovna pravila regatnog jedrenja, start i obilazak oznaka te važnost timskog duha i sudjelovanja u nadmetanjima. Posljednjeg dana naprednog tečaja svi polaznici sudjeluju u finalnoj regati gdje pokazuju naučeno znanje nakon koje slijedi podjela diploma i proglašenje najboljih.


Osim samog jedrenja, ljetna škola jedrenja uključuje i tečaj „mornarskih vještina“ koji se direktno nadovezuje na školu jedrenja. Tečaj mornarskih vještina nudi pregršt zabavnih radionica i poučnih igara za djecu. 


Oprema: bilježnica i pernica, ručnik, obavezno kapa (po mogućnosti i rezervna), 2 para kupaćih gaća ili kostima, dvije majice od lycre (može i pamučna), krema za zaštitu od sunca, hrana (marenda) i voda (bočica vode)

 

Cijena:


Ljetna škola jedrenja:  300,00 eur

Za djecu sa područja grada Poreča odobravamo 20% popusta i cijena tečaja za 10 dana iznosi 240 eur.


Prijaviti se možete putem online prijava za upis Vašeg djeteta u našu školu jedrenja. 


Molimo da prilikom uplate koristite sljedeće podatke:
- IBAN: HR8123800061110008215 IKB
- naziv i adresa primatelja: JK HORIZONT–POREČ, Nikola Tesle 16, 52440 Poreč
- uplatitelj: ime i prezime roditelja
- svrha uplate:  ime i prezime djeteta - škola jedrenja 2023
- poziv na broj: 2023 - OIB roditelja


Važne informacije:
- broj mjesta za svaki tečaj je ograničen, po svakom terminu moguće je primiti od 12 do 15 djece
- mjesto održavanja škole jedrenja: Poreč, uvala Peškera, ispred Jedriličarskog kluba „Horizont - Poreč" te u prostorijama kluba
- program je namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta do 12 godina
- preduvjet: dijete polaznik škole jedrenja mora biti samostalni plivač
 

Kontakt: trener Matej (095-7181-033),  prijava.horizont@gmail.com

 

Izjave nekih roditelja nakon škole jedrenja:

Nataša Baldaš: "Moj sin Patrik je uspješno završio tečaj jedrenja. Već nekoliko komada mijenja i pokušava razne sportove i kaže da se sada konačno pronašao u jedrenju.
Vidim ga zadovoljnijim i sretnijim sa puno više entuzijazma. Čim je završio tečaj odmah me zamolio da ga upišem u klub i da nastavi s tim sportom.
Moram reći jednu jako važnu stvar. Treneri i ostala ekipa u klubu su odlični. Mikele, Ana, treneri Jovica i Zdravko su osobe u koje jednostavno imaš povjerenja i koji znaju s dijecom.
Jako sam zadovoljna i žao mi je što nismo i ranije otkrili jedrenje.
Svakome bi preporučila da dovede svoje dijete u školu jedrenja i da otkrije u dijetetu ono što sam ja u mojem."

Suvada Rondic: "Moja Asja me već dugo gnjavi da dođemo do jedriličarskog kluba. Iako ima već 14 godina, nikad nije kasno za se priključiti ovom predivnom sportu.
U početku je bila malo sumnjičava, kao lagano prestrašena, ali to je vjerujem svakom djetetu...dok ne proba. A onda, oduševljenje. Voli slobodu, brzinu, samostalnost. To joj pruža jedrenje. O trenerima sve najbolje. Kompetentni, iskuskni, sa sigurnošću ostavljam svoje dijete u njihovim rukama. I ono što je najvažnije, Asja vjeruje trenerima.
Pohvale."

g-din Pupavac: "Otac sam Velimira i dolazimo iz Beča. Pokušali smo razne sportove i zabave za nas koji ljetujemo u Poreču ali sve je to brzo dosadilo.
Dok nismo otkrili Horizont. Mali se odmah "zaljepio" i nakon 7 dana jedrenja već sanjari o tome da polaže ispit za trenera :-)
Na godinu se ponovo vračamo u Poreč i nastavljamo jedriti cijelo ljeto. Prepočio bi svima da dođu do kluba i da se informiraju o jedrenju za dijecu i za odrasle.
Naime i odrasli mogu jedriti svakodnevno..."

Jaša Crnković: "Mi smo obitelj koja živi u SAD-u (New York - Albany). Već godina dolazimo na odmor u Poreč. Moj sin Marko ima 14 godina.
Još lani je otkrio jedrenje i to u Horizontu Poreč. Prezadovoljan je. Pošto je dosta fizički jak, ubrzo je prešao u veću klasu / jedrilicu - klasa laser.
Redovito svaki dan ide na trenige i uživa u slobodi i brzini koju mu pruža ovaj sport. Veseli se svakom dolasku u Poreč u jedriličarski klub jer tamo ponovo susreće prijatelje od prošle godine.
Preporučam svima, domaćim ljudima i turistima da se uključe u ovaj sport. Čestitke trenerima da odličnom odgoju dijece i usmjerenju u zdravi život."

Sponzori