Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

8. memorijal Z. Pečenković - Pula 1.-2.03.2014.

Ovoga vikenda održala se regata pod nazivom 8. Memorijal Zlatana Pečenkovića pod organizacijom JK Vege iz Pule.

Na regati su sudjelovale klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial te je JK Horizont nastupio s 10 takmičara. U klasi Optimist jedrili su : Val Ivančić, Ulika Ivančić, Jana Tomičić, Mauro Mendiković, Mare Milić i Luka Poropat. U klasi Laser4.7 jedrili su Matej Rapić, Noa Čehić i Ivana Bošnjak te je Endi Starić jedrio u klasi Laser Radial.
Regata je trajala dva dana a prvog dana se nije jedrilo zbog jakog juga i pljuskova.
Drugog dana situacija je bila bolja, vjetar je puhao jačinom od 5-10 čvorova a kiša je lagano padala tokom cijelog dana. Na more se izašlo u 10 sati te su održana 4 plova za klase Laser 4.7i  Radial i 3 plova za klasu Optimist.
Naš najbolji predstavnik u klasi Laser 4.7, Matej Rapić odlično se snašao u takvim uvjetima te je izvukao maksimum iz sva 4 plova. Zabilježio je jedno prvo mjesto, dva druga te osmo, te na kraju zasluženo pobijedio na regati.
Endi Starić također je dobro jedrio u klasi Laser Radial te je nakon 4 plova zauzeo ukupno 3. mjesto. Endi je također pobijedio u prvom plovu dana te je kasnije zabilježio dva treća i jedno drugo mjesto. 2 boda dijelila su ga od pobjede.
Svi naši predstavnici u klasi Optimist imali su nastup za zaborav. Pred njima je trening u Puli i regata u Rovinju te se nadamo da će uspješno izaći iz krize kako bi završili sezonu na najbolji način.

 

Sponzori