Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Regata Grada Poreča 2016 - klasa optimist 1.6

Više od stotinu jedriličara u porečkoj Peškeri

Više od stotinu natjecatelja iz Hrvatske, ali i Slovenije i Slovačke okupilo se protekloga vikenda, od 27. do 29. svibnja 2016., u Poreču kako bi nastupili ja posljednjoj kriterijskoj regati u kalendaru Hrvatskog jedriličarskog saveza. Regata Grada Poreča 2016, koja je okupila jedriličare klase Optimist, kategorije 1.6,  bila je odlučujuća za formiranje reprezentacije Hrvatske,a sudjelovanje čak 25 klubova potvrdilo je njen značaj u kalendaru jedriličara.


Kroz tri dana, unatoč vremenskim (ne)prilikama, regata je potpuno oživila porečku uvalu Peškera. Iako se prvog dana, zbog bonace, nije mogao odraditi nijedan plov, već  je drugoga dana zapuhao lagani jugo po kojem je odjedren jedan plov, dok je trećeg dana zapuhalo jako jugo, pa su mladi natjecatelji uspjeli odjedriti  dva plova i s odrađena tri plova, učiniti regatu važećom. Sveukupna pobjednica Regate Grada Poreča je Nina Škopac iz JK Clivo, dok je na drugom mjestu Roko Stipanović iz istog kluba. Treće je mjesto zauzeo Filip Jurišić iz JK Mornar Split, a na regati su sudjelovali i predstavnici kluba domaćina – JK Horizont.


Uz manje vjetra, bilo je i više druženja natjecatelja, gostiju i domaćina – prostorije Jedriličarskog kluba Horizont bile su središte odlične atmosfere i  potvrda da Regata Grada Poreča treba nastaviti s održavanjem. Ovim putem, JK Horizont želi zahvaliti svima koji su došli i podržali klub i regatu, pogotovo svim sponzorima (Valamar Riviera, Hidrosub, Istarski Supermarketi, CISS Sport & Camping, Ghia) i volonterima u pomoći oko organizacije – sve do iduće prilike u Poreču!

 

Sponzori