Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

43. KUP OPATIJE 2016.

Od petka 11. do nedjelje 13. studenog naši takmičari jedrili su u Opatiji je održan 43. Kup Opatije, kriterijska ili izborna regata za klase Laser. U Opatiju je pristiglo 23 natjecatelja u klasi Laser 4.7, 13 u klasi Laser Radial i 3 u klasi Laser Standard.

Uz pratnju trenera Luke Krivičića za JK Horizont nastupili su Matej Rapić u klasi Laser Radial te Mare Milić u klasi Laser 4.7.

Jedriličari su na more izlazili već u 8 ujutro, te je po vrlo niskim temperaturama  praćenim uz jaku tramontanu odrađen je cijeli program od 5 plovova.
I po takvim zbilja teškim uvjetima naši takmičari ponovno su jedrili odlično te su se kući vratili s peharima.
Matej Rapić zauzeo je ukupno 2. mjesto u klasi L Radial upisavši pri tome pobjede u trećem i četvrtom plovu regate. Matej trenutno drži prvo mjesto na kriterijskoj ljestvici Hrvatske.

Mare Milić zauzela je 2. mjesto u konkurenciji djevojaka dok je u ukupnom poretku zauzela 5. mjesto. Mare je također jedrila vrlo dobro i konstantno međutim  greška u trećem plovu regate kada se prevrnula koštala ju je boljeg ukupnog plasmana, no bez obzira na to iza nje je još jedan odličan rezultat.

 

Sponzori