Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

LASER EUROPA CUP ITALIJA, MALCESINE 2015

Od četvrtka do nedjelje naši takmičari sudjelovali su na jednoj od najvećih i najjačih regata za klasu Laser 4.7 u Europi.

Na talijanskom Europa Cupu, regati koja se boduje za naš kriterij natjecalo se 631 takmičara iz čak 30 nacija a među njima bili su i 2 Horizontovca: Mare Milić i Matej Rapić.
Za Mare je ovo bila prva velika regata u klasi Laser 4.7 te se snašla bolje od očekivanog. U konkurenciji od 80-tak jedriličarki zauzela je ukupno 37. mjesto . Ukupni rezultat bio bi puno bolji no drugog dana regate nije jedrila zbog ozljede palca. Mare je bila jedna od najmlađih takmičara u toj kategoriji te sa pravom možemo očekivati dobre rezultate u budućnosti.

Matej je jedrio u konkurenciji od čak 180 takmičara u klasi laser 4.7 te se kroz 3 dana kvalifikacija plasirao kao 35. u zlatnu skupinu. Prva 2 dana puhao je jači i stabilniji vjetar koji je Mateju odgovarao te je bilježio solidne prolaske kroz ciljeve, a malo slabije rezultate bilježio je trećeg dana kada je vjetar bio nekonstantan u jačini i smjeru. U zlatnoj grupi zadnjeg dana odjedrio se jedan plov po isto tako promjenjivim uvjetima no zaradio je diskvalifikaciju jer je na startu bio preko startne linije. Regatu je završio kao 44. te 6. u hrvatskoj konkurenciji.

 

Sponzori