Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Nika Fornažar prvakinja Hrvatske!!!

Nika Fornažar, članica jedriličarskog kluba "Horizont", nova je državna prvakinja u kategoriji do 12 godina u klasi optimist, dok je Josip Tafra iz Omiša državni prvak!

Od 8. do 10. rujna u Starom Gradu na otoku Hvaru održavalo se Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u jedrenju u klasi Optimist (U12). Organizator prvenstva bio je Jedriličarski klub "Helios", Stari Grad u suradnji sa Hrvatskim jedriličarskim savezom. Na prvenstvu je sudjelovalo 69 natjecatelja iz 20 klubova iz zemlje i inozemstva. Kroz tri dana prvenstva odjedreno je svih šest predviđenih plovova po sjecerozapadnom vjetru jačine 12 - 15, a na udare i do 18 čvorova. 

Mladi jedriličari do 12 godina rijetko imaju ovakvu priliku da jedre bez konkurencije kadeta (U16) unutar svoje kategorije. Tako je ukupni pobjednik nakon šest plovova i novi državni prvak Josip Tafra, JK "Omiš", drugo mjesto zauzeo je Edi Jurman, SC "Clivo", te treće mjesto pripalo je Jakovu Močiniću, SC "Clivo".

Prva među djevojčicama i nova državna prvakinja postala je Nika Fornažar iz JK "Horizont" Poreč, koja je bila i šesta u ukupnom poretku. Drugo mjesto zauzela je Marta Tudor, JK "Zvir", a treće mjesto osvojila je Ema Grabar, SC "Clivo".

Također su podjeljene i nagrade za uzrast do 10 godina. Prvi dječak je Bepo Duplančić, JK "Zenta", te prva djevojčica je Marta Tudor, JK "Zvir". 

Osim Nike, naš klub su predstavljali skupa sa trenerom Lukom Krivičićem, Oliver Bilić koji je zauzeo ukupno 23. mjesto, Božović Vito na 34. mjestu i Ivančić Iskra na 55. mjestu u ukupnom poretku.

Čestitamo svim sudionicima na ostvarenim rezultatima!

Nika je ovim prvenstvom nastavila svoj niz naslova na državnoj razini. 2016-e godine postala je viceprvakinja Hrvatske do 10 godina, 2017-e godine bila je prvakinja Hrvatske do 10 godina i ove godine prvakinja do 12 godina. Veselimo se njezinom napretku i želimo joj puno sreće u daljnjim natjecanjima!!!

Sponzori