Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Europa cup Italia

EUROPA CUP MALCESINE, ITALIA 24.-27.04.2014. Od 24. do 27. 04. održavala se međunarodna regata Europa cup serije za klasu Laser standard, radial i 4.7.

Organizator regate bi je Fragile Vela Malcesine. Na regati je sudjelovalo 583 natjecatelja te se slobodno može reći da je ova regata jedna od najvećih i najjačih regata u Europi za klasu Laser. JK Horizont Poreč došao je s jednim takmičarom . Matej Rapić jedrio je u klasi Laser 4.7 koja je brojala konkurenciju od čak 237 takmičara.

Jedrilo se u periodu od 4 dana te se je odjedrilo 7 plovova. Svakog dana prvi start bio je u 8 ujutro te se jedrilo po vjetru jačine od 15 do 25 čvorova. Zadnji dan jedriličari su podijeljeni u 2 jakosne skupine: zlatnu i srebrnu grupu. Matej je izborio zlatnu grupu te je natjecanje završio kao 61. Ovo je solidan rezultat no greške, jedan diskvalificirani plov i manjak iskustva na velikim natjecanjima doprinijeli su takvom rezultatu. Matej je itekako sposoban za puno bolje rezultate, no uzevši u obzir da je ovo njegova prva natjecateljska sezona u ovoj klasi rezultat je zadovoljavajući.

Ovo je bila posljednja regata sezone koja se boduje za hrvatsku kriterijsku ljestvicu te je Matej ostvario normu za odlazak na Europsko prvenstvo. Matej je trenutno 6. na kriterijskoj ljestvici hrvatske.

Sponzori