Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Godišnja skupština kluba

Godišnja skupština jedriličarskog kluba Horizont-Poreč održana je 26.12.2013. u 18.00 sati u sali za novinare dvorane Žatika. Skupštinu je otvorio predsjednik kluba Alfredo Mendiković.

Evo detalja sa skupštine:

Predložen je dnevni red:

1. Otvaranje skupštine
-izbor zapisničara i 2 ovjeravatelja zapisnika
2. Izvještaj o financijskom poslovanju u 2013. 
3. Izvještaj o realizaciji programa u 2013. 
-Izvještaj o rezultatima jedriličara takmičara 
-Izvještaj o realizaciji škole jedrenja za najmlađe 
-Izvještaj o realizaciji škole jedrenja za odrasle 
-Izvještaj o realizaciji organizacija regata 
-Izvještaj o realizaciji sportske škole «Mali jedriličari» 
1.Prijedlog programa za 2014. 
-Prijedlog kalendara natjecanja takmičara u 2014. 
-Prijedlog programa škole jedrenja za mlade u 2014. 
-Prijedlog programa škole jedrenja za odrasle u 2014. 
-Prijedlog organizacije regata u 2014 
-Prijedlog programa sportske škole «Mali jedriličari» u 2014.
2.Podjela nagrade za najbolje jedriličare u JK Horizont 
3.Razno 

1.Otvaranje skupštine

Skupštinu je otvorio predsjednik Kluba Alfredo Mendiković. Za zapisničara je određen Dean Ivančić. Ovjeravatelji zapisnika biti će Valter Beaković i Veljko Tomičić.

Prisutni članovi Kluba:
Alfredo Mendiković
Dalibor Sablić
Tomislav Debeljuh
Ketlin Zović
Sabrina Mendiković
Helena Sekulić
Branka Poropat
Keti Tomičić
Alen Barbić
Zoran Šuša
Davor Sanvincenti
Karla Carević
Bojan Brajković
Veljko Tomičić
Valter Beaković
Božidar Mihić
Dean Ivančić

2.Izvještaj o financijskom poslovanju u 2013.

Dean Ivančić, tajnik Kluba, izvjestio je o financijskom poslovanju Kluba za prvih 10 mjeseci 2013.g. U navedenom razdoblju Klub je imao 202.312 kn prihoda i 206.284 kn rashoda. Navedeni su izvori financiranja i rashodi prema glavnim grupama troškova. Izvješće je prihvaćeno bez rasprave.

3.Izvještaj o realizaciji programa u 2013.

Luka Krivičić, trener jedrenja, podnio je izvještaj o aktivnostima takmičara u 2013.g. Šest takmičara u klasi Optimist i pet takmičara u klasi Laser 4.7 sudjelovalo je na ukupno 21 regati.

Optimisti su odjedrili 8 regata najvišeg koeficijenta i 8 lokalnih regata. Trenutno su naši najbolje plasirani optimisti Val Ivančić na 25. mjestu državne kriterijske ljestvice i Mare Milić na 28. mjestu.

U klasi Laser 4.7 sudjelovali smo na 3 kriterijske regate i 7 lokalnih. Rezultati u klasi Laser 4.7: Matej Rapić 2. mjesto državne kriterijske ljestvice, županijski prvak. Ivana Bošnjak - županijska prvakinja. Mikele Rušnjak 5. mjesto na državnoj kriterijskoj ljestvici.

Miroslav Vranić, kondicijski trener, izvjestio je aktivnostima škole jedrenja za mlade i sportske škole Mali jedriličari.
Škola jedrenja za djecu uzrasta od 7-14 godina održava se svakog ljeta po završetku školske godine. U ovom izdanju škole jedrenja, 32 mlada jedriličara su uspješno savladali program i savladali osnovne vještine jedrenja. Zaključeno je da sljedeće godine se sa školom jedrenja krene još ranije, kako bi animirali čim veći broj djece iz Poreča i susjednih mjesta. Sportska škola Mali jedriličari okuplja djecu predškolskog uzrasta u dobi od 3-6 godina s namjerom da djeca razvijaju motoričke vještine i provode tjelesnu aktivnost pod nadzorom stručne osobe. Trenutno je 14 djece aktivno, što je maksimalan broj za rad u jednoj skupini. Ukoliko bude više zainteresirane djece, biti će potrebno podjeliti ih na dvije manje grupe.

Valter Beaković, član izvršnog odbora Kluba, izvjestio je o aktivnostima za odrasle članove. Klub je u 2013.g organizirao tri Demo jedrenja, pokaznih poludnevnih izleta jedrilicom, za zainteresirane građane koji se žele upoznati s jedrenjem.
Za one koji žele doznati o jedrenju više, Klub je organizirao tečajeve jedrenja na krstašu. Tečaj, u trajanju jednog vikenda, se sastojao od teoretskog predavanja i dva dana jedrenja s noćenjem na brodu.
Demo jedrenju je prisustvovalo 32 polaznika, a 12 je savladalo tečaj jedrenja na krstašu. 

Božidar Mihić, član izvršnog odbora, predstavio je aktivnost Kluba o organizaciji regata.
Klub je sudjelovao u organizaciji četiri regate. Klubsku regatu krstaša, Poreč Open ove je godine posjetilo 12 jedrilica. U suorganzaciji s tvrtkom AM Yachting organizirali smo regatu krstaša monotip Bavaria. Tradicionalna regata za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial Otvoreno prvenstvo Grada Poreča održala se u srpnju uz prisustvovanje 85 takmičara iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Malte i Danske. Regata za Optimiste Porečki delfin odvijala se u sklopu manifestacije Porečki delfin u organizaciji TZ Poreč. Sudjelovalo je 44 takmičara. Razlog nešto skromnije posjećenosti regate krije se u preklapanju termina s Prvenstvom Hrvatske do 12 godina za klasu Optimist.

4.Prijedlog programa za 2014.

Trener jedrenja predložio je program regata na kojima bi prisustvovali naši takmičari. Ukupno je predloženo sudjelovanje na 31 regati. Povećao bi se broj regata za takmičare u klasi Laser 4.7. Naši takmičari u toj klasi postižu dobre rezultate i bilo bi dobro kad bi mogli sudjelovati u nekim međunarodnim regatama. Predloženo je da Klub sudjeluje na 6 regata Europa Trophy. Ako naši takmičari budu postigli dobre rezultate, moguće je sudjelovanje na europskom prvenstvu za klasi Laser 4.7 u Norveškoj i svjetskom prvenstvu u Japanu. HJS podmiruje troškove svjetskog prvenstva za prvoplasiranog na kriterijskoj ljestvici. 

Škola jedrenja za djecu u 2014. bi trebala početi tjedan ranije, u zadnjem tjednu školske godine, kako bi animirali čim više školske djece za sudjelovanjem. Potrebno je posvetiti pažnju domaćoj djeci, kako bi iz njihovih redova regrutirali nove takmičare u klasi Optimist. Planirano je djelomično promijeniti koncept odvijanja škole jedrenja za djecu i biti će potrebno izabrati osobu koja će biti voditelj škole. Cilj je imati čim više domaće djece i težiti da više djece nastavi trenirati u Klubu. 

Aktivnosti popularizacije jedrenja među odraslima planiraju se nastaviti u 2014.g i to u većem intenzitetu. Planirano je ponoviti akcije Demo jedrenja i nastaviti s provođenjem tečajeva na krstašu. Planira se uvesti napredni tečaj jedrenja na krstašu, koji bi se ponudio osobama koje su prošle osnovni tečaj. 

Sljedeće godine JK Horizont-Poreč organizirati će sljedeće regate: u sourganizaciji s AM Yachting d.o.o. Regate Jadrolana i AMS Cup, Regatu krstaša Poreč open, regatu Otvoreno prvenstvo Grada Poreča za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial, regatu Porečki delfin za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial, te po prvi put kriterijsku regatu koeficijenta 1.6 za klasu Optimist. Kriterijska ragata 1.6 održati će se u terminu 23.-25. svibnja i zadnja je u nizu kriterijskih regata za sezonu 2013/2014. Na toj regati će se odlučivati o sastavu državne reprezentacije za svjetsko i europsko prvenstvo i zbog toga očekujemo veliku posjećenost. Jednako, ta regata predstavlja veliki izazov za organizaciju i biti će potrebno uključiti veliki broj volontera

U 2014. godini nastaviti će se provoditi sportska škola Mali jedriličari, među kojima će neki stasati za prve korake u klasi Optimist.

5.Podjela nagrade za najbolje jedriličare u JK Horizont

Najboljim jedriličarom 2013. godine proglašen je Matej Rapić, županijskom prvaku u klasi Laser 4.7 i najbolje plasiranom jedriličaru Kluba na kriterijskim listama. Za 2012. godinu ista titula je pripala Mare Milić, državnoj prvakinji za klasu Optimist do 12 godina za 2012. godinu. Priznanja su uručena na posljednjem treningu ove godine održanom 22.12.2013.

6.Razno

Prikazani su foto materijali s raznih aktivnosti održanih tijekom godine uz komentar Veljka Tomičića, člana izvršnog odbora i autora većine fotografija. Iskazana je potreba za angažiranjem osobe koja bi se bavila odnošću s javnosti, na volonterkoj osnovi. Spomenut je Kristijan Klarić, član nadzornog odbora Kluba, bivši sportski novinar, kao poželjan kandidat za tu aktivnost. 

Po završetku skupštine, predsjednik kluba je u ime izvršnog odbora zaželio svima čestit Božić i Sretnu novu 2014-tu godinu.

JK Horizont Poreč

Sponzori