Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Horizontovci krenuli sa regatama

Jedriličari porečkog JK Horizont protekli su vikend otvorili nastupom na prvoj kriterijskoj regati u nastavku sezone – Velikoj nagradi Mornara, koja se održavala u Splitu.

Prva regata nakon zimske pauze okupila je 63 natjecatelja, dok je porečke boje već prvog dana odlično obranila Mare Milić, zauzevši 12., odnosno treće mjesto u ženskoj konkurenciji u klasi Laser 4.7. Nakon odrađenih pet plovova po jakom maestralu, Mare je zauzela sveukupno 18. mjesto, te je zbog nekoliko taktičkih grešaka konačno zauzela šesto mjesto kod djevojaka. Val Ivančić također je nastupio u klasi Laser 4.7 te je zauzeo 31. mjesto, dok je nastupom u klasi Laser Radial Matej Rapić zauzeo sveukupno 14. mjesto.

Nakon otvaranja nastavka sezone nastupom u Splitu, porečki su jedriličari upisali nastup i na 10. Memorijalu Zlatan Pečenković u Puli, koji organizira tamošnji Jedriličarski klub Vega.

Vrlo specifični uvjeti u Puli bili su odlična prilika za Porečane da se iskažu. Tako je, po vrlo jakoj buri i stalnim pljuskovima Mare Milić osvojila ukupno 10 mjesto, odnosno treće u konkurenciji cura, a Val Ivančić 16 u klasi Laser 4.7, koja je brojila sveukupno 35 natjecatelja.

U klasi Laser Radial Matej Rapić zauzeo je četvrto mjesto, a posebno iskustvo u Puli doživjelo je i četvero najmlađih Horizontovih optimista, kojima je nastup po ovakvim vremenskim uvjetima bio odličan trening, ali i  susretanje s nepoznatim terenom, s obzirom na to da u Poreču nemaj priliku često ploviti po takvim uvjetima.

Plovidbom po jakom vjetru, uz mnogo preobrata i kvalitetnih iskustava sakupljenih proteklog vikenda, Horizontovci  u Poreču nastavljaju s napornim pripremama za nastavak sezone i nove nastupe

Sponzori