Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Nika Fornažar druga u Hrvatskoj :-)

PRVENSTVO HRVATSKE DO 12. GODINA (OMIŠ) 2016 Ovog vikenda naši najmlađi takmičari jedrili su u Omišu na PH do 12. godina za klasu Optimist.

Na regati je sudjelovalo 106 takmičara iz Hrvatske a JK Horizont predstavljali su Loris Berljavac, Simon Starić i Nika Fornažar uz pratnju trenera Luke Krivičića.

Zbog manjka vjetra održala su se samo 2 plova no to je bilo dovoljno da prvenstvo bude valjano.
Naši jedriličari  bili su odlično raspoloženi a najbolje se snašao Loris Berljavac koji  je zauzeo ukupno 6. mjesto, te 4. u konkurenciji dječaka. Lorisov najbolji prolazak kroz cilj bio je u drugom plovu kad je kroz cilj prošao 3..
Simon Starić zauzeo je ukupno 19. mjesto, te ga je plasmana u top 10. koštala taktička  pogreška u drugom plovu. Simonov najbolji ulazak u cilj bio je u 1. plovu kad je kroz cilj prošao kao 8.
Naša najmlađa takmičarka  Nika Fornažar postala je viceprvakinja države u konkurenciji curica do 10. godina te joj od srca čestitamo. Nika je zauzela ukupno 69. mjesto s najboljim prolaskom kroz cilj kao 30., a da nije bilo diskvalifikacije u prvom plovu plasman bi bio još mnogo bolji.

Nakon uspješno odrađenih državnih prvenstava  za naše jedriličare u klasama Optimist i Laser nema odmora. Već sljedeći vikend putuju u Rabac na novu regatu.

 

Sponzori