Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

(f)Regata La Mula de Parenzo 2023

U subotu 27.05.2023 dvadesetak jedrilica startalo je iz uvale Peškera već tradicionalnu (f)Regatu La Mula De Parenzo. Kurs se vozio od uvale Peškera prema Novigradu, pa nazad u tarsku Valu i onda cilj u Novigradu te se vozila po kategorijia OPEN, ORC i po (f)Regatnim pravilima. 

80-tak jedriličara od mladih do najstarijih se rasporedilo po brodovim od 6-12 metara duljine te su uz predivno vrijeme i lagani maestral dokazivali svoja umijeća i sposobnosti.

U kategoriji (f)Regatna pravila briljirala je i uvjerljivo pobijedila RIBICA sa skipericom Glorijom Miloš te treba napomenuti da su joj posada bila aktivna djeca JK  Horizont Poreč. Drugo mjesto je osvojio trimaran TWEETY sa skiperom Tinom Modrićem, a treće mjesto IKIGAI koju je vozio kao dvojac sa skipericom Sanjom Vale Čupić i njenim vjernim"malim od palube" Bernijem :-)

 

U kategoriji OPEN jedrilice su razvrstane u 4 grupe:

Grupa I - Prvo mjesto je osvojila TIHA sa skiperom Mladenom Jovićem.  Brod Tiha je sagrađen u Poreču  te očito jako dobro zna ovo područje jer sa svojim novim vlasnikom zadaje probleme na regatnom polju i puno većim brodovima. Ostali brodovi u grupi nisu stigli uci u cilj u predviđenom vremenu zbog pomankanja vjetra ali su se uredno borili do samog kraja.

Grupa II - Prvo mjesto osvojila je RIBICA sa skipericom Glorijom Miloš, drugo mjesto GOSOJA sa skiperom Krešimirom Bradićem i treće mjesto SLATKA IRMA sa skiperom Baranašić/Ivančič/Sablić.

Grupa III - Prvo mijesto osvojio je brod HVAR 5 sa skiperom Lučanom Sošićem, drugo mjesto DOLCE FAR NIENTE sa skiperom Deanom Armušem i treće mjesto BURI sa skiperom Robertom Šarićem.

Grupa IV - Prvo mjesto te ujedno i najbrži brod na regati je osvojiila NEVERA sa skiperom Marinom Viškovićem, drugo mjesto IKIGAI sa skiperom Sanja Vale Čupić i treće mjesto SOFIJA sa skiperom Ivanom Denićem.

U kategoriji ORC s korigiranim vremenom prvo mjesto osvaja IKIGAI koji je uspio pobijediti svog klupskog protivnika NEVERU koja je zauzela drugo mjesto, a na treće mjesto pozicionirao se Hvar 5.

Dodatno bi pohvalili najuporniju posadu broda SVEA sa svojim skiperom Wolfgangom Haase odlučila odijedriti kompletnu rutu a ne skraćenu ( budući se ruta skratila zbog pomankanja vjetra) te ušla u cilj u regularnom vremenu, te posada broda SEXY sa skiperom Božidarom Mihićem koja se u svim kategorijama uvijek pozicionirala na 4. mjestu te osvojila titulu broda s najviše osvojenih drvenih medalji.

Hvala svim učesnicima na dolasku i sportskom natjecanju i druženju, te zahvala sponzorima koji su pripomogli da se ova jedriličarska manifestacija organizira uspješno:

TZ Poreč, Grad Poreč, TZ Novigrad, Bura Brew, Lučka Uprava Poreč, Lučka Uprava Novigrad i svim članovima kluba koji su pripomogli u organizaciji!!!

 

 

 

Sponzori