Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u Jedrenju za mlađe kadete 2017

Nika Fornažar prvakinja države do 10 godina!!

Od 8. do 10. rujna najmlađi takmičari jedriličarskog kluba Horizont - Poreč jedrili su na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete. Prvenstvo je održano u Sv. Marini pod organizacijom HJS-a i JK Kvarner - Rabac.

Na regati je nastupilo 111 mladih jedriličara i jedriličarki iz Slovenije, Italije, Njemačke, Turske i Hrvatske. JK Horizont su, u pratnji trenera Luke Krivičića, predstavljali Mišel Milanović, Nika Fornažar, Iskra Ivančić i Oliver Bilić.

U tri dana jedrenja održana su četiri plova, od čega su prva dva po jakoj buri a druga dva po jakom jugu. Naši jedriličari su postigli sljedeće rezultate:

Mišel milanović je zauzeo ukupno 28. mjesto, te 21. u domaćoj konkurenciji. 

Nika Fornažar je osvojila 1. mjesto u konkurenciji djevojčica do 10 godina, a regatu je završila na ukupnom 41. mjestu, te 32. u domaćoj konkurenciji. Čestitamo joj na uspjehu i neka samo tako nastavi!

Iskra Ivančić je završila regatu na ukupnom 89. mjestu te polako skuplja iskustvo za buduće regate koje su još pred njom.

Oliver Bilić je svoju prvu regatu završio na 91. mjestu iako mu je u subotu puklo jedro te nije mogao odjedriti zadnja dva plova. 

Čestitamo našim jedriličarima na postignutim rezultatima i želimo im sve najbolje na budućim takmičenjima!!!

Sponzori