Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Hvarska regata

NOVOGODIŠNJA REGATA, HVAR (28.-30.12.2013)
EUROPA CUP, HVAR (28.-31.12.2013)
Zadnjeg tjedna godine održala se tradicionalna 37. Novogodišnja regata 1.6 za optimiste , te Europa cup za lasere. Domaćin regate je JK Zvir, Hvar.

Zadnjeg tjedna godine održala se tradicionalna 37. Novogodišnja regata 1.6 za optimiste , te Europa cup za lasere. Domaćin regate je JK Zvir, Hvar. 

Po toplom i sunčanom vremenu, uz slab vjetar južnih smjerova održalo se 6 plovova na regatnom polju optimista. Za JK Horizont Poreč natjecala su se dvoje takmičara : Val Ivančić i Mare Milić. Svakog od 3 dana natjecanja start je bio u 10 h te se svaki dan odjedrilo 2 plova. Val Ivančić zauzeo je 30. mjesto te je bio 22 . u hrvatskoj konkurenciji. Mare Milić je zauzela 35. mjesto.

Nakon ove regate Val Ivančić je napredovao na kriterijskoj ljestvici te sada zauzima 18. mjesto. Raduje nas nastavak sezone te eventualna borba za ulazak u reprezentaciju.

Naši laseraši odjedrili su svoj prvi Europa cup. Jedrilo se 4 dana te je Matej Rapić zauzeo 21. mjesto dok Mikele Rušnjak bio 34. Mikele je zaradio ukupno 3 diskvalifikacije te je to pridonijelo slabom mjestu u ukupnom poretku . Ukupno gledajući rezultat naših laseraša nije dobar ali moramo uzeti u obzir da im je ovo bilo prvo jako natjecanje u ovoj klasi te smo uvjereni da će se na sljedećem takvom natjecanju puno bolje snaći.

Trener Luka Krivičić

Sponzori