Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Velika nagrada Mornara 2014. - Split 21.-23.02.2014

Ovoga vikenda održala se Velika nagrada Mornara a domaćin je bio JK Mornar iz Splita.

Velika nagrada Mornara je  4. kriterijska regata ove sezone za prijelazne klase Laser Radial i Laser 4.7, te je JK Horizont Poreč sudjelovao sa 3 takmičara .
U klasi Laser 4.7  naši predstavnici bili su Mikele Rušnjak i Matej Rapić, a u klasi Laser Radial za klub se natjecao Endi Starić.
Na regati se okupila flota od oko 90 takmičara iz 8 zemalja, te se u svakoj klasi natjecalo 30tak takmičara. Jedrilo se 3 dana po raznim vremenskim uvjetima.
Prvi dan obilježilo je jugo kojem je tokom dana snaga opadala. Odjedrilo se 2 plova. Mikele Rušnjak dobro je otvorio regatu ušavši 3. u prvom plovu dana, dok je u drugom plovu kroz cilj prošao 8. Matej Rapić  zabilježio je 12. I 6. mjesto. Endi Starić zabilježio je 22. te solidno 8. mjesto na svojoj povratničkoj regati u Laseru Radialu
Drugog dana, zbog nedostatka vjetra  odrađen je samo 1 plov  te je Mikele kroz cilj prošao 2. te se u ukupnom poretku našao na 2. mjestu.
Zadnjeg dana zapuhala je bura koja  nije bila konstantna. Odjedrio se 1 plov. U takvim prevrtljivim uvjetima Mikele je ispustio vodstvo u posljednjoj regati te kroz cilj prošao 16. te je nakon 4 odjedrena plova završio na ukupnom 4. mjestu. Matej je završio 12. dok je Endi nakon izgubljenog protesta s 9. pao na ukupno 17 . mjesto.

Trener Luka Krivičić

Sponzori