Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Medalje s Prvenstva Hrvatske za porečke jedriličare

Protekli vikend obilježio je odličan rezultat koji su ostvarile su porečke jedriličarke Rene Starić i Mare Milić.

Obje su, u svojim su konkurencijama, osvojile treća mjesta i to na Prvenstvu Hrvatske u jedrenju za prijelazne i olimpijske klase, koje se proteklog tjedna održalo u Primoštenu.
Konkurencija od 140 jedriličara, otežani vremenski uvjeti, vjetar koji je na trenutke prelazio i 30 čvorova , te nepoznati akvatorij nisu obeshrabrili naše jedriličarke koje su svaka u svojoj konkurenciji ostvarile vrhunski rezultat!
Rene Starić jedrila je u klasi Laser Radial, te je u konkurenciji cura juniorka osvojila treće mjesto, dok je u sveukupnom poretku bila 18, a
Mare Milić odličnim je jedrenjem osvojila treće mjesto u konkurenciji do 16 godina, i to kao jedna od najmlađih u klasi Laser 4.7, u kojoj je tek počela nastupati!
Osim toga, Mare je osvojila ukupno 17. mjesto na otvorenom, te 14. na zatvorenom prvenstvu Hrvatske. Uz nju, u istoj je klasi nastupili su Lucija Laković koja je zauzela 37. Mjesto, te Mauro Mendiković 57.
Matej Rapić, kojemu je nastup na velikoj primoštenskoj regati bio prvi u novoj klasi – Laser Radial, zauzeo je ukupno 15 mjesto.
Primošten, koji je po prvi put organizirao ovako veliku regatu, porečkim je Horizontovcima donio odlične rezultate, ali i dodatnu potvrdu da je ovogodišnja jesenska sezona jedrenja za naše mlade jedriličare i više nego obećavajuća, te da se svi s pravom možemo nadati ponavljanju ovakvih rezultata u nastavku sezone!

JK Horizont Poreč

 

Sponzori