Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u Jedrenju 2017

Mare Milić državna prvakinja u konkurenciji djevojaka i treća u ukupnom poretku u klasi laser 4.7!!!

Otvoreno Prvenstvo Hrvatske u Jedrenju 2017, ove godine se održalo na Braču. Od 31.8 do 3.9 u mjestu Postira okupilo se 189 jedriličara i jedriličarki koji su se takmičili u klasi optimist i klasi laser 4.7.

Klasa optimist je brojila 145 takmičara dok je u klasi laser 4.7 jedrilo 44 takmičara. Uvjeti na moru su bili dosta nepovoljni, uz česte pljuskove, promijenjive temperature i nekonstantan vjetar zbog čega se jedrilo samo dva dana umjesto predviđenih četiri. 

U pratnji trenera Luke Krivičića, JK Horizont su predstavljali Mare Milić u klasi laser 4.7, te Simon Starić, Nika Fornažar i Mišel Milanović u klasi optimist.

Nakon održanih pet plovova u klasi laser 4.7 Mare Milić je zauzela ukupno 3. mjesto, te u konkurenciji djevojaka obranila titulu državne prvakinje. Čestitamo joj na vrhunskom rezultatu!

U klasi optimist odvozila su se četiri plova nakon kojih su naši Horizontovci postigli sljedeće rezultate: 

Simon Starić je zauzeo 38. mjesto, uz najbolje prolaske kroz cilj na 7. i 10. mjestu. Rezultat je mogao biti i bolji, no zbog loših starteva u prva dva plova nije uspio postići željeni rezultat. 

Nika Fornažar je odlično jedrila te je završila na ukupnom 63. mjestu, sa najboljim prolascima kroz cilj na 16. i 17. mjestu u plovovima kada je puhao slabiji vjetar. U konkurenciji djevojčica do 12 godina vodila je do zadnjeg plova, međutim na kraju je završila na 4. mjestu. 

Mišel Milanović je regatu završio na 91. mjestu s najboljim prolaskom kroz cilj na 33. mjestu.

Već ovoga vikenda, od 8. do 10. rujna naši najmlađi optimisti će sudjelovati na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete (U 12) u organizaciji JK Kvarner. Horizont će predstavljati Mišel Milanović, Nika Fornažar, Iskra Ivančić i Oliver Bilić.

Želimo im puno uspjeha!!! 

 

 

Sponzori