Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Izvještaj sa regate "PRVENSTVO GRADA POREČA 2017"

15. i 16. srpnja održano je "PRVENSTVO GRADA POREČA 2017" u organizaciji JK Horizont - Poreč. Jedrilo se po jakoj tramontani i buri pri čemu se odjedrilo ukupno 6 plovova.

JK Horizont je prošli vikend bio domaćin regate "PRVENSTVO GRADA POREČA 2017". Na regatu se prijavilo 37 natjecatelja za klasu optimist i 7 natjecatelja za klasu laser 4.7. 

Od subote, 15. srpnja do nedjelje, 16. srpnja, odjedreno je sveukupno 6 plovova. U subotu se jedrilo po jakoj tramontani, koja je postizala jačinu i do 20 čvorova te pri kraju trećeg plova zapuhala je do 40 čvorova. U nedjelju su održana tri plova po buri jačine do 20 čvorova, čime je uspješno zaključena još jedna regata koja je važeća za kup Istarske županije.

JK Horizont su u klasi optimist predstavljali Simon Starić, Loris Berljavac, Nika Fornažar, Mišel Milanović, Simon Štifanić i Iskra Ivančić. 

Simon Starić je odlično jedrio sa konstantnim ulascima kroz cilj na drugom i trećem mjestu te je u ukupnom poretku zauzeo 2. mjesto. Loris Berljavac je zauzeo ukupno 9. mjesto. Nika Fornažar je u ukupnom poretku 14., te treća djevojčica do 12 godina. Nika je također osvojila i 1. mjesto u mini kupu Istarske Županije. Mišel Milanović je ukupno 16. i 4. dječak do 12 godina. Simon Štifanić je zauzeo 30. mjesto te Iskra Ivančić 32. mjesto.

U klasi laser 4.7 za Horizont su jedrili Val Ivančić i Luka Poropat. Val je osvojio 1. mjesto u svojoj klasi dok je Luka u ukupnom poretku zauzeo 7. mjesto.

U nastavku možete pogledati tko su nagrađeni natjecatelji regate "PRVENSTVO GRADA POREČA 2017"

LASER 4.7

1. Val Ivančić - JK Horizont

2. Viktor Kulić Golja - JK Kvarner

3. Massimiliano Rovis - JK Vega

OPTIMISTI UKUPNO

1. Jan Pernarčić - JK Čupa AŠD

2. Simon Starić - JK Horizont

3. Tea Peteh - JK Maestral

OPTIMISTI DJEVOJČICE

1. Tea Peteh - JK Maestral

2. Damjana Mihaljević - JK Vega

3. Lea Rakovac - JK Vega

OPTIMISTI DJEVOJČICE DO 12 GODINA

1. Lea Rakovac - JK Vega

OPTIMISTI DJEČACI DO 12 GODINA

1. Tedi Leonardelli - JK Vega

MINI KUP ISTARSKE ŽUPANIJE

1. Nika Fornažar - JK Horizont

2. Ema Jelenkovič - JK Vega

3. Eugen Kulić Golja - JK Kvarner

 

Ovim putem se zahvaljujemo svim natjecateljima, trenerima, sucima i našim volonterima koji su sudjelovali u još jednom lijepom sportskom događaju. 

Svim natjecateljima a pogotovo našim Horizontovcima želimo puno uspjeha u nadolazećim regatama.

 

Lijepi pozdrav

JK Horizont - Poreč

 

 

Sponzori