Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Završila regata krstaša POREČKI DELFIN 2015

Velika regata krstaša uljepšala već bogat vikend u Poreču. Zasigurno su mnogi proteklog vikenda primijetili punu valu velikih jedrilica u porečkoj Peškeri, prizor koji se ne susreće često. S opravdanim razlogom, jer je Jedriličarski klub Horizont iz Poreča organizirao veliku rekreacijsku regatu krstaša Porečki Delfin -2015., na kojoj je sudjelovalo čak stotinjak sudionika, s 15 jedrilica iz Slovenije i Hrvatske.

Ulice ispunjene Giostrantima i tunolovci na rivi jako su razveselili goste regate, koji su se u  petak, 11. rujna,  isprva okupili u caffe baru Epoca kako bi obavili prijave za subotnju regatu, nakon čega su uživali u degustiranju friške tune i baroknom programu na ulicama, te konačno, vatrometu. Već dobro raspoloženi, jedriličari su nastavili druženje uz muziku i jedriličarske priče u prostorijama kluba.
Idućeg dana okupljanje je počelo u jutarnjim satima, da bi se, po idealnim uvjetima i dobro raspoloženi, jedriličari oko 12, 30 otisnuli na pučinu – odradivši pritom dva prekrasna plova od Materade do Plave lagune. Vizura razvijenih jedra u porečkom akvatoriju zasigurno je oduševila mnogobrojne goste, koji su napunili ulice našega grada te sunčane subote, no još više same sudionike regate koji su svoj plov završili u 17 sati, a druženje nastavili uz muziku u prostorijama kluba, gdje je svima uručena diploma za osvojeno prvo mjesto. Razloga za feštu do jutra nije nedostajalo!
Zaljubljenici u jedrenje ovim sportom pokazuju kako se kvalitetno može provoditi vrijeme na otvorenom i ponuditi dodatni sadržaj u sveukupnoj ponudi Poreča, poglavito u posezoni kada su uvjeti za jedrenje idealni, a ovakav tip manifestacija potreban  kako bi privukao goste da uživaju u našem moru i suncu i na drugi način, osim sunčanja i kupanja. Vjerujemo da će regata krstaša u ovom terminu postati tradicionalna, i da će naši Porečani, zajedno s gostima, uživati u bogatstvu koje nam more pruža.

 

Sponzori