Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Državno prvenstvo u Rabcu

Uz jako jugo stigli su i dobri rezultati za Porečane na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u jedrenju


Najmlađi porečki jedriličari iz Jedriličarskog kluba Horizont proteklog su vikenda nastupili u Rapcu, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u jedrenju do 16 godina, u klasama Optimist i Laser 4.7.Na regati je sudjelovalo sveukupno 230 natjecatelja iz Italije, Mađarske, Turske, Srbije, Slovenije i Hrvatske, od čega je flota optimista brojala 175 natjecatelja, a Laser 4.7 40.
Naš Val Ivančić je, usprkos velikoj konkurenciji i jakom jugu prvog dana prvenstva, zauzeo 30. mjesto ukupno, te 23. u konkurenciji Hrvata, dok je u klasi Laser 4.7 Mare Milić zauzela 14. mjesto te 5. mjesto u konkurenciji cura! S prolascima kroz cilj kao 16., 14. i 11., četiri boda dijelila su je od medalje, no već  je ovaj rezultat na ponos čitavog Jedriličarskog kluba Horizont.
Iako zadnjeg dana prvenstva, najmlađi porečki jedriličari nisu jedrili zbog prejakog vjetra, konačno su zauzeli sljedeće pozicije – u klasi optimist: Luka Poropat 88., Ulika Ivančić 113. Simon Starić 145., Mišel Milanović 158., Loris Berljavac 162., Piero Rabar 173., dok je u klasi Laser 4.7 Mauro Mendiković zauzeo 32. mjesto.

 

Sponzori