Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Uspješni Horizontovci na regati Sv. Nikole u Puli

Ovoga je vikenda u akvatoriju ispred Pule održana regata Sv.Nikola. Riječ je o regati s višegodišnjom tradicijom koja svake godine ugosti oko 500 jedriličara iz cijele Europe, od Baltika do Mediterana, koji se takmiče u klasama Optimist, Laser, Laser Radial, Laser 4.7.

Od takmičara JK Horizonta nastupili su Matej Rapić u klasi Laser Radial, Mare Milić,Val Ivančić, Lucija Laković i Mauro Mendiković u klasi Laser 4.7 te Simon Starić, Loris Berljavac i Piero rabar u klasi Optimist.

U konkurenciji od čak 45 Lasera radiala naš Matej Rapić vrlo dobrim i konstantnim jedrenjem zauzeo je odlično ukupno 9. mjesto. Rapiću je ovo prva velika regata u novoj klasi Laser radial. Čestitamo mu na uspjehu.

U klasi L 4.7 nastupio je čak 81 takmičar. Mare Milić odlično se držala prva dva dana jedrenja i vrtila se oko 15. mjesta u ukupnom poretku te bila u samom vrhu ženske konkurencije. Međutim zadnjeg dana natjecanja radi teških uvjeta na moru, zaradila je jednu diskvalifikaciju na startu te je upisala jedan loš prolazak kroz cilj. Ukupno je završila na 30. mjestu te kao 4. u konkurenciji cura.
Val Ivančić  nakon samo 2 treninga u klasi Laser 4.7, odjedrio je svoju prvu regatu u novoj klasi te je zauzeo  50. mjesto. Luciji laković pripalo je 58. mjesto , a  Mauru Mendikoviću, koji nije jedrio prva dva dana 80. mjesto

U klasi Optimist zajedrilo je čak 310 takmičara. Naša nova generacija optimista odjedrila je svoju prvu kriterijsku regatu. Posebno moramo istaknuti Simona Starića koji je zadnji dan zabilježio dva odlična rezultata i najbolji prolaz kroz cilj mu je bio na 16. mjestu. Ukupno je zauzeo 187. mjesto. Loris Berljavac zabilježio je nekoliko diskvalifikacija radi prekoračenja startne linije i ukupno zauzeo 272. mjesto. Piero Rabar zauzeo je 296. mjesto.

Sponzori