Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Regata: SVETI NIKOLA 2016 (PULA)

Od 2. do 4. 12. održana izdanje najmasovnije jedriličarske regate u Hrvatskoj pod organizacijom JK Vege iz Pule. Na 25. izdanje Sv. Nikole prijavilo se i natjecalo ukupno 454 takmičara iz brojnih Europskih zemalja u klasama Optimist, Laser 4.7, Laser Radial i Laser Standard.

JK Horizont, uz pratnju trenera Luke Krivičića i Mikeleta Rušnjaka nastupio je 8 takmičara: U klasi Optimist jedrili su Loris Berljavac, Simon Starić, Mišel Milanović, Nika Fornažar i Piero Rabar, U klasi Laser 4.7 jedrili su Mare Milić i Val Ivančić dok je u klasi Laser Radial jedrio Matej Rapić.

Sve klase odjedrile su predviđeni program od  6. plovova. Kroz 3 dana jedrenja pratilo nas je hladno vrijeme te je u subotu i nedjelju puhala bura jačine od 5 do 15 čvorova, pračena povremenom laganom kišom.

U klasi Laser 4.7 nastupilo je ukupno 68 takmičara. Mare Milić pobijedila je u konkurenciji djevojaka te je u ukupnom poretku zauzela odlično 7. mjesto te 4. u konkurenciji Hrvata. Mare je najbolji prolazak zabilježila u 6 plovu kada je kroz cilj prošla kao 3.
Val Ivančić koji nije jedrio prvi dan natjecanja zauzeo je ukupno 38. mjesto s najboljim prolaskom kao 4. u četvrtom plovu natjecanja.

U Klasi Laser Radial nastupilo je ukupno 40 takmičara a Matej Rapić zauzeo je ukupno 8 . mjesto te 6. u konkurenciji Hrvata. Rezultat bi bio još bolji da nije zaradio diskvalifikaciju u 5 .plovu takmičenja kada je kroz cilj prošao kao prvi.

Nakon polovice sezone Mare Milić u klasi Laser 4.7  trenutno drži vodeću poziciju ukupno i u konkurenciji cura na kriterijskoj ljestvici Hrvatske.
Matej Rapić također je trenutno vodeći jedriličar Hrvatske u klasi Laser Radial.
Čestitamo našim laserašima na dosad ostvarenim rezultatima.

U najbrojnijoj klasi Optimist nastupilo je čak 339 takmičara. Od naših jedriličara najbolje se snašao Loris Berljavac koji je zauzeo ukupno 190. mjesto te 50. mjesto u konkurenciji Hrvata.
Simon Starić zauzeo je ukupno  194. mjesto.,Mišel Milanović zauzeo je 248. mjesto dok je Nika Fornažar zauzela 288. mjesto. Piero rabar odjedrio je samo jedan plov i zauzeo ukupno 330. mjesto

 

Sponzori