Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Prvenstvo Hrvatske klase optimist i laser 4.7 - Betina (Murter)

Od nedjelje do četvrtka održavalo se kadetsko PH na otoku Murteru u Betini, pod organizacijom JK Žal iz Betine. Na regatu se odazvalo 197 takmičara iz Hrvatske i Italije, koji su jedrili u 3 klase: Optimist (152 takmičara), Laser 4.7 (37) i Techno 293 (8 takmičara).

JK Horizont, uz pratnju trenera Luke Krivičića predstavljali su Mare Milić, Val Ivančić i Mauro Mendiković u klasi Laser 4.7, a u klasi Optimist  jedrili su Loris Berljavac, Simon Starić, Mišel Milanović i Nika Fornažar.
 
Fenomenalan uspjeh ostvarila je Mare Milić zauzevši 3. mjesto u ukupnoj konkurenciji i 3. mjesto u konkurenciji cura. Mare je pobijedila u 6. plovu te ju je najsjajnije medalje koštao nešto lošiji predzadnji plov. Bez obzira na to, Mare je uz sjajan plasman na svjetskom  prvenstvu dodala i ovaj rezultat te je iza nje jedno vrlo uspješno ljeto.
Val Ivančić zauzeo je 13. mjesto, s najboljim prolaskom u cilj kao 3., dok je Mauro Mendiković zauzeo 31. mjesto.
 
Vrlo dobru regatu odjedrili su naši optimisti Loris Berljavac i Simon Starić koji vidno napreduju iz regate u regatu. U ovoj, najbrojnijoj Hrvatskoj klasi odjedreno je ukupno 10 plovova, a Loris Berljavac zauzeo je ukupno 55. mjesto s najboljim prolascima kroz cilj kao 7. i 8. U ukupnoj konkurenciji do 12. godina, koja je brojila 68. takmičara zauzeo je 19. mjesto te 14. u konkurenciji dječaka.
Simon Starić zauzeo je 66. mjesto, s najboljim prolaskom kroz cilj kao 6. dok je u konkurenciji do 12. godina zauzeo 23. mjesto.
Mišel Milanović je odjedrio prvenstvo puno ispod svojih mogućnosti te je zauzeo 115. mjesto.
Naša najmlađa takmičarka Nika Fornažar koja je rođena 2008. godine odjedrila je svoju prvu veliku regatu te je zauzela za nju odlično 130. mjesto. Ovo je klasa u kojoj će jedriti sljedećih 7 godina te smo sigurni kako će postati jedna od glavnih faca u ovoj klasi.
 
Već u idući četvrtak Loris Berljavac, Simon Starić, Mišel Milanović i Nika Fornažar putuju u Omiš na PH do 12. godina, te im želimo puno zabave i dobrih rezultata.

Sponzori