Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Zlatna Ribica Pula 2016

Proteklog vikenda, 15. i 16. listopada, u sklopu nautičkog sajma Pula Boat Fair 2016. održana je sedma po redu službena regata "Zlatna ribica PBF 2016.” za klasu Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial. Regata je kao i ranijih godina organizirana u suradnji Pula Boat Faira i Jedriličarskog Saveza Istarske županije.

JK Horizont na regati je nastupio sa 7 takmičara. Uz pratnju trenera Luke Krivičića U klasi Optimist jedrili su Mišel Milanović, Simon Starić, Nika Fornažar i Loris Berljavac, u klasi Laser 4.7 jedrili su Mare Milić i Val Ivančić dok je u klasi Laser Radial jedrio Matej Rapić.
Prvog dana regate nije se jedrilo zbog pomankanja vjetra dok su drugi dan sve klase napravile 3 plova.
U klasi Laser Radial  pobijedio je naš Matej Rapić ispred konkurencije od 11 jedriličara. Pobjedom u prvom plovu te konstantnim ulazima u drugom i trećem osigurao je svoju treću pobjedu za redom na natjecanjima te je u odličnoj formi pred nadolazeće državno prvenstvo.

U klasi laser 4.7 Mare Milić zauzela je ukupno 3. mjesto te 3. u konkurenciji cura. Mare je ulazila prolazila kroz cilj kao druga dva puta, međutim jedan lošiji plov spriječio ju je boljeg ukupnog rezultata.
Val Ivančić zauzeo je ukupno 9. mjesto u konkurenciji od 17 takmičara.

U najbrojnijoj klasi Optimist gdje je nastupilo 57 takmičara od jedriličara Horizonta najbolje je prošao Mišel Milanović koji je zauzeo ukupno 13. mjesto, te je završio kao 4. u konkurenciji dječaka do 12. godina.
Najmlađa jedriličarka na natjecanju, naša Nika Fornažar zauzela je ukupno 22. mjesto te napreduje iz regate u regatu.
Simon Starić zauzeo je 21. mjesto dok je Loris Berljavac zauzeo 25. Obojica su zaradila diskvalifikaciju u drugome plovu zbog prekoračenja linije starta, te ih je to koštalo boljeg plasmana.

 

Sponzori