Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE ZA OLIMPIJSKE KLASE (seniori i juniori) 2016

Mare Milić državna prvakinja !!!

U Splitu od srijede 26. do nedjelje 30.10. održavalo se PH za olimpijske klase pod organizacijom  Hrvatskog jedriličarskog saveza te klubova JK Labud, JK Mornar i JK Split.
U Split je stiglo 120 takmičara iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Cipra, Rusije, Mađarske, Danske, Irske i Grčke te se jedrilo u tri četiri klase: Finn, L Standard, L Radial i L 4.7.
JK Horizont na prvenstvo je stigao s 4 takmičara, a uz pratnju trenera Luke Krivičića  u klasi Laser 4.7 jedrili su Mare Milić, Val Ivančić i Mauro Mendiković, dok je u klasi Laser Radial jedrio Matej Rapić.

Prvenstvo su obilježili vrlo vjetroviti uvjeti . Prva dva dana puhala je bura jačine od 20 do 30 čvorova, dok se u subotu i nedjelju jedrilo po maestralu jačine od 5 do 15 čvorova.

Naši takmičari ponovno su jedrili na vrhunskoj razini te je Mare Milić mirnim i konstantnim jedrenjem postala nova prvakinja Hrvatske u klasi L4.7 dok je u ukupnom poretku dojedrila do ukupno drugog mjesta, te postala viceprvakinja Hrvatske u muško – ženskoj konkurenciji.
Klasa L 4.7 brojala je 56 takmičara. Val Ivančić zauzeo je 38. mjesto dok je Mauro Mendiković zauzeo 49. mjesto.

Medalje smo lovili i u klasi L Radial gdje je naš Matej Rapić u izrazito jakoj konkurenciji osvojio ukupno 3. mjesto u kategoriji dječaka, te je u ukupnoj konkurenciji juniora i seniora  zauzeo odlično 8. mjesto. U klasi L Radial jedrilo je ukupno 38. takmičara.

JK Horizont je izrazito ponosan na ostvarene rezultate te čestitamo čitavoj ekipi .

 

Sponzori