Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Izvještaj sa regate 19. Kup Lošinja

Jedriličari JK Horizonta su nastupili na svojoj prvoj kvalifikacijskoj regati za klasu Optimist u sezoni 2017/18.

Od 3 do 5 studenog održana je prva kvalifikacijska regata za klasu optimist. Organizator je bio JK Jugo iz Malog Lošinja, te su ugostili 148 jedriličara iz Italije, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Poljske i Hrvatske, što ovu regatu čini i jednu od najjačih regata na jadranu.

Uz pratnju trenera Luke Krivičića,  za JK Horizont su jedrili: Nika Fornažar, Simon Starić, Oliver Bilić i Tim Faflja. Odjedreno je ukupno 5 plovova po slabome jugu, dok se zadnjeg dana nije jedrilo zbog prejakog juga.

Nika je odlično jedrila i imala konstantne ulaske kroz cilj (10., 10., 8. i 23.), te je osvojila 1. mjesto u konkurenciji djevojčica do 12 godina. U ukupnom poretku je zauzela 20. mjesto, te 8. mjesto u konkurenciji Hrvata. Čestitamo joj na uspjehu!!

Simon je regatu odjedrio nešto lošije te je zauzeo 80. mjesto, odnosno 36. u konkurenciji Hrvata. Oliver i Tim brzo uče i napreduju iz regate u regatu. Oliver je zauzeo ukupno 110. mjesto, odnosno 52. u konkurenciji Hrvata, dok je Tim zauzeo 136. mjesto odnosno 68. u konkurenciji Hrvata.

Čestitamo im svima na uspjehu i želimo im puno uspjeha u nadolazećim takmičenjima!!!

 

 

Sponzori