Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Mare Milić 4. na Europskom prvenstvu u jedrenju!!!

Jedriličarski klub "Horizont" - Poreč je sa svojom predstavnicom Mare Milić i njezinim trenerom Lukom Krivičićem nastupio na Europskom prvenstvu, za klasu Laser 4.7, koje je održano u Grčkoj u Patrasu!

U razdoblju od 4.4. do 16.4.  jedriličarka JK "Horizont" - Poreč,  Mare Milić i njezin trener Luka Krivičić s ostatkom Hrvatske juniorske reprezentacije boravili su u Grčkom Patrasu gdje se održavalo Europsko prvenstvo za klasu Laser 4.7.

Mare Milić postignula je vrhunski rezultat osvojivši 4. mjesto. Taj rezultat biti će zauvijek upisan kao jedan od najvećih uspjeha Porečkog jedrenja ali i sporta općenito.

Prvenstvo je službeno počelo 7.4. a prije toga obavili smo obavezno premjeravanje i vaganje broda i kompletne opreme, te smo odradili 2 treninga na moru kako bi prikupili čim više informacija o regatnom polju.

Flotu je činilo 104 jedriličarke iz brojnih Europskih zemalja koje su izborile nastup, te reprezentacija Australije koja je nastupila kao gost prvenstva.
Prvenstvo je trajalo  6 dana od kojih prva 3 dana čine kvalifikacije dok preostala tri dana traje finale. Uvjeti na moru bili su teški uz vjetar od 10 do 18 čvorova koji je bio vrlo nestabilan u smjeru i intenzitetu. Prisutna je bila i jaka morska struja koja se mijenjala svakih 6 sati.
Mare je vrhunski odvozila kvalifikacijske regate te je maksimalno iskoristila uvjete na moru koji su joj odgovarali. U četiri plova upisala je dvije pobjede, drugo i četvrto mjesto, te je kao drugoplasirana, izjednačena po bodovima s prvoplasiranom talijanskom reprezentativkom ušla u finale.

U finalu, koje su činile 52 najbolje jedriličarke iz kvalifikacija, odvoženo je još 5 plovova po još nestabilnijim uvjetima.  Mare je tada bilježila ulaske u cilj 11-12-2. što je bilo dovoljno dobro da se zadrži u samom vrhu poretka, te na kraju osvoji odlično 4. mjesto.
Cijela reprezentacija Hrvatske jedrila je odlično pa je tako Ursula Balas iz Crikvenice osvojila brončanu medalju, dok je Sara Muješić iz Pule zauzela 12. mjesto, a Nika Manestar također iz Crikvenice 23-e mjesto.

Čestitamo cijeloj reprezentaciji Hrvatske, takmičarima, trenerima i klubovima koji su zajedno trenirali cijele godine. Jedino na takav način ujedinjeni možemo postizati ovako vrhunske rezultate.
Poredak TOP 5:
1. Giorgia Cingolani (ITALIJA)
2.Eline Verstraelen (BELGIJA)
3. Ursula Balas ( HRVATSKA)
4. Mare Milić (HRVATSKA)
5.Maria Giulia Cichine ( ITALIJA)

Sponzori