Matej RapićOtvoreno prvenstvo Grada PorečaHangarMare Milić državna prvakinja u klasi optimist

Izvještaj sa regate Sv. Duje 2017

Simon Starić i Loris Berljavac na regati Sv. Duje u Splitu!!!

U organizaciji JK Mornar iz Splita održana je još jedna kriterijska regata za klasu optimist, Regata Sv. Duje 2017. Od petka 5. svibnja do nedjelje 7. svibnja na regati je sudjelovalo 111 natjecatelja. JK Horizont su predstavljali Simon Starić i Loris Berljavac. U tri dana jedrenja održano je pet plovova, od toga četiri po jakom maestralu i tramontani koji su puhali i preko 20 čvorova.

Simon je regatu završio na 44. mjestu, te je pokazao napredak u jedrenju po jakom vjetru. Njegov najbolji ulaz u cilj je bilo 13. mjesto u trećem plovu kada je puhao nešto slabiji vjetar.

Loris je ovoga puta bio nešto lošiji i završio regatu na 75. mjestu. Nije se snašao na jakom vjetru koji mu je zadavao dosta problema. Najbolji ulaz u cilj je bio po nešto slabijem vjetru kada je ušao 16.

Za nekoliko dana, ovaj dvojac skupa sa ostalim optimistima JK Horizonta, natjecat će se na domaćem terenu. Regata Grada Poreča, također kriterijska za klasu optimist, u organizaciji JK Horizont počinje u petak 19. svibnja i traje do nedjelje 21. svibnja.

Želimo im svima puno uspjeha!!!

Sponzori